У ПЕРІОД КАРАНТИНУ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ПРОВЕДЕННЯ ПЛАНОВИХ ПЕРЕВІРОК У СФЕРІ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

На усій території України у зв’язку із встановленим карантином заборонено роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, а також заборонено регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями). Це зроблено з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

Також на період встановлення карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби, забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду і контролю у сфері господарської діяльності.

Заходи державного контролю, заплановані Держпродспоживслужбою, в тому числі в рамках масмедійного проєкту «СТОП фальсифікат. МЕД», будуть продовжені після зняття карантину та обмежувальних заходів, визначених законодавством.

Наразі територіальні органи Держпродспоживслужби, керуючись розпорядженням Головного державного ветеринарного інспектора України, забезпечують контроль за проведенням операторами ринку відкликання та вилучення з обігу натурального меду окремих виробників у зв’язку із встановленням його невідповідності вимогам національного стандарту України ДСТУ.

 

За матеріалами Урядового порталу

https://www.zoda.gov.ua/news/