Упродовж  12-16 жовтня 2020 року в закладах загальної середньої освіти Комишуваської селищної ради  пройшли заходи, присвячені  проведенню Європейського тижня місцевої демократії

Упродовж  12-16 жовтня 2020 року в закладах загальної середньої освіти Комишуваської селищної ради  пройшли заходи, присвячені  проведенню Європейського тижня місцевої демократії.

Головними подіями Європейського тижня стали заходи, спрямовані на на ознайомлення молоді з діяльністю сільських, селищних рад та їх виконавчих органів, районних та обласних рад, а також із завданнями та принципами функціонування європейських стандартів системи місцевого самоврядування, правами і можливостями громадян на участь у цьому процесі.

У рамках відзначення  зазначеного заходу та з метою презентації принципів європейської демократії і самоврядування   в шкільних  бібліотеках   були організовані  тематичні виставки  на тему «Європейський Союз – Україна».

У всіх   школах громади відбулись  виховні години: «Місцеве самоврядування – основна форма здійснення демократії на місцевому рівні»,  «Демократія у шкільному житті», «Громадські об’єднання та громадські організації», «Місцеве самоврядування в Україні та європейських країнах: порівняльний аспект». Проведено вікторини: «Що ми знаємо про Європу?», «Відкриваємо для себе Європу: розвиток місцевої демократії».

Для учнів старших класів   була проведена конференція на тему «Досвід європейських країн по впровадженню проектів міжнародних організацій для місцевої та регіональної демократії».

Все це дало змогу юним громадянам нашої країни дізнатися багато цікавого та зробити свої висновки, що ж таке – Європа.

Приємно бачити, що наші учні вже – свідомі громадяни, мають активну життєву позицію та прагнуть змінювати світ навколо у кращий бік.  Хочеться вірити, що і в майбутньому їхні погляди залишатимуться настільки ж широкими та різносторонніми і вони внесуть свій вклад у становлення не тільки нашого краю, але й усієї країни.