УВАГА!!! ІНФОРМУЄМО ЩОДО НАВЧАЛЬНИХ ЗБОРІВ З РЕЗЕРВІСТАМИ ОПЕРАТИВНОГО РЕЗЕРВУ

Сьогодні 11 серпня 2020 року, в Комишуваському БК (малій залі) відбулася нарада щодо навчальних зборів з резервістами оперативного резерву.

Протягом 2020 року будуть проведені планові навчальні збори з резервістами оперативного резерву першої та другої черги у військових частинах оперативного командування “Схід” ті інших частинах ЗС України.

Військовозобов’язані, призвані на навчальні збори у військові частини, забезпечуються грошовим, речовим, продовольчим та медичним забезпеченням відповідно до чинного законодавства.

Згідно нормативно-правових документів резервісти мають наступні соціальні пільги та гарантії:

Резервісту за 30 діб підготовки виплачується:

– грошова виплата із розрахунку до двох мінімальних прожиткових мінімумів на місяць для працездатних осіб станом на 01 січня календарного року (з 01.01.2020 року – 2102 грн.) – в залежності від військового звання;

– для тимчасово непрацюючих – мінімальний прожитковий мінімум для працездатних осіб станом на 01 січня календарного року – 2027 грн.;

– добові (від 360 до 900 грн.);

– грошова винагорода в кінці року (фіксований розмір якої залежить від військового звання – від 1600 до 3100 грн.).

У підсумку загальна сума грошових виплат непрацюючим резервістам у 2020 році за місяць підготовки складатиме від 5514 до 8035 грн., що в шість разів перевищує виплати військовозобов’язаним.

Для працюючих резервістів компенсується виплата середньомісячної заробітної плати за місцем роботи.

Так, працюючий резервіст (при мінімальній заробітній платі) за місяць зборів отримуватиме від 7327 до 9849 грн. (в залежності від військового звання).

Резервісту компенсується вартість проїзду або здійснюється його доставка силами територіального центру комплектування.

Резервісту гарантується:

– збереження місця роботи;

– державне страхування на час зборів.

Резервіст забезпечується безкоштовно:

– військовою формою одягу;

– харчуванням, проживанням та медичним обслуговуванням під час зборів.

В цьому році військовозобов’язані Оріхівського району також будуть залучатися до проходження зборів. Хочемо звернути увагу на те, що учасники зборів не залучаються до зони АТО (ООС).

 

За інформацією Оріхівського РВК