Тривають профілактичні огляди дітей шкільного віку

До нового навчального року залишився місяць. Обов’язковим в цей період для батьків є не тільки покупка канцелярії та одягу в школу. Потрібно потурбуватися про медогляд дитини у лікарів.

  • В КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги» Комишуваської селищної ради в розпалі профілактичні огляди дітей шкільного віку. Для отримання кваліфікованого медогляду батькам необхідно звернутися до сімейного лікаря, з яким укладена декларація. Профогляд включає антропометричне вимірювання, перевірку гостроти зору, за показами проводяться загальні аналізи, огляд лікарів-спеціалістів, додатково для дітей,  яким виповнилося 15 років, потрібна довідка про проходження флюорографії, – розповіла заступник директора КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги», сімейний лікар Світлана Бутенко.

Світлана Бутенко зазначила, що на сьогодні близько 50% школярів громади вже пройшли профілактичний огляд. Але зволікати з цим не потрібно. Аби уникнути черг та пов’язаних з цим незручностями, краще потурбуватися про відвідання лікарів вчасно.