Тиждень рідної мови пройшов в усіх навчальних закладах Комишуваської громади

Тиждень рідної мови пройшов в усіх навчальних закладах Комишуваської громади.

Так, в Яснополянській ЗОШ до Міжнародного дня рідної мови, було проведено широкий мовно – літературний сценарій на тему: «Україна- це ми», в якому взяли участь 4-11 класи. Учні 7-11 класів написали диктанти, присвячені рідній мові країни. Шкільний ляльковий театр показав молодшим школярам казочку «Ріпка», а учні 1-4 класів інсценували казку « Колобок». Серед старшокласників було проведено конкурс на тему: «Слів у мові мільйон» та мовну гру «Хто більше придумає синонімів до поданих слів».

В цей день в Новояковлівській філії КЗ «НВК «Джерело»  пройшло свято рідної мови «Мовний дивосвіт». Під час заходу учні не тільки декламували вірші, але й продемонстрували акторські здібності у  декількох сценках. Все свято було пронизано українським духом, любов’ю до рідного слова, до чистих джерел творчості українського народу. Дуже сподобався учням мовний турнір «Знавці української мови», де школярі змогли продемонструвати свої знання з рідної мови. Після свята учні написали диктант.

Протягом 21 – 22 лютого 2019 року, в Зарічненській гімназії До Міжнародного дня рідної мови, була організована літературно-інформаційна виставка,  а в сільській бібліотеці,  для учнів 5 класу, відбувся мовознавчий турнір. Яскраве та пізнавальне родинне свято-конкурс “Мова моя калинова” влаштували вчителі для учнів 3 класу. А ось учні 7-го класу влаштували  між собою інтелектуальну битву під час  лінгвістичної гри «Знавці рідної мови».  В двобої зійшлися команди «Адреналін» і «Winner». Переможцями стали команда «Winner».

У Щасливській філії  КЗ «НВК «Джерело» було проведено ряд заходів, присвячених Міжнародному дню рідної мови. Учні декламували вірші, відгадували загадки під час лінійки, для учнів школи вчителі влаштували вікторини та тематичні диктанти.