СЬОГОДНІ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Сьогодні, 1 червня, відзначають Міжнародний день захисту дітей. В Україні святу виповнюється вже 22 роки. А у всьому світі його відзначають вже 61 рік.

День захисту дітей – це нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками.

День захисту дітей офіційно був заснований у 1949 році за рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. Саме тоді у Парижі відбулася спеціальна сесія Міжнародної демократичної федерації жінок, на якій і було ухвалено рішення заснувати міжнародний День захисту дітей. Це було зумовлено тим, що після Другої світової війни багато неповнолітніх по всьому світу залишилися сиротами, без даху над головою, їжі й з різними захворюваннями.

Уперше День захисту дітей відзначався у 1950 році в 51 країні світу. А вже в 1989 році ООН представила Конвенцію з прав дитини.

В Україні День захисту дітей відзначається згідно з Указом Президента від 30 травня 1998 року.

До Дня захисту дітей в області відбудеться онлайн Фестиваль. В програмі онлайн фестивалю: літературна відеовікторина, презентації новинок сучасної літератури для дітей, майстер-класи, читання художніх творів в прямому ефірі, фотогалереї, віртуальні виставки, аудіоказка для маленьких читачів.

Нагадаємо, у Запорізькій області у сімейних формах виховання перебуває понад 3 тисячі дітей-сиріт.

Протягом  першого кварталу 2020 року усиновлено 27 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В області розвиваються такі форми сімейного виховання, як патронатні. Наразі функціонує 2 сім’ї патронатних вихователів у Михайлівському та Більмацькому районах області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

https://www.zoda.gov.ua/news/