СКІЛЬКИ ЩЕ СВІТ ТЕРПІТИМЕ БРЕХНЮ? БІЛЬШЕ 30-ТИ РОКІВ РОСІЯ НЕЗАКОННО ЗАЙМАЄ МІСЦЕ В ООН

Держава-терорист росія показала себе за останній рік так, як не показувала за всі роки свого існування. Збройні агресії проти сусідніх держав російській федерації раніше вдавалося виправдовувати, однак саме війна з Україною стала тим переламним моментом, коли на дії рф відкрилися очі.
На тлі агресії найбільш цинічною виглядає участь рф в міжнародних організаціях, що мають забезпечувати та гарантувати мир. Найбільшою з них є Організація об’єднаних націй. Ідея створення належала чотирьом країнам: США, Великій Британії, СРСР та Китаю. В 1945 році декларацію про утворення ООН підписали 51 країна. Сьогодні членство в ООН мають 193 країни. Росія займає одне з головних місць, входить до складу Ради безпеки ООН та має право вето.
Тобто, ще раз: держава-терорист займає одне з головних місць в Раді безпеки ООН – організації, що покликана забезпечувати та гарантувати мир, втому числі завдяки дотриманню норм міжнародного права. Будь-які спроби ООН вплинути на агресора, можуть ветуватися самим агресором. Цікаво,чи не правда?
Як і те, що росія або російська федерація ніколи не були членами ООН.
Екскурс в історію.
24 грудня 1991 року на адресу Генерального секретаря ООН надійшов лист від Бориса Єльцина – тогочасного президента росії. В листі було зазначено наступне:
«Членство СССР в ООН, в том числе в Совете Безопасности, во всех других органах и организациях системы ООН продолжается при поддержке стран Содружества Независимых Государств Российской Федерацией (РСФСР). В связи с этим прошу вместо названия «Союз Советских Социалистических Республик» использовать наименование «Российская Федерация».
Варто зазначити, що формальне перейменування СРСР в російську федерацію відбулося лишена наступний день – 25 грудня 1991 року.
Цей лист став єдиним завдяки чому росія потрапила в ООН. Формально членом ООН досі є СРСР – ніхто не припиняв членства союзу, так само, як ніхто й не приймав до складу ООН росію – а ні в грудні 1991, а ні в січні 1992 таке питання не виносили до порядку денного.
Крім того, в основоположному документі про створення ООН Статуті від 1945 року юридична особа «Російська Федерація» чи «Росія» не згадується взагалі, а учасниками засновницями були Українська та Білоруська соціалістичні республіки. А посилання у вищевказаних листах на Алма-Атинські угоди про створення СНД є нікчемними та не несуть жодних юридичних наслідків, оскільки тогочасні керівники СНД не мали права делегувати місце СРСР в ООН і Раді Безпеки іншій країні, оскількитакі рішення відповідно до положень статей 3 та 4 Статуту ООН належать виключно до повноважень Генеральної Асамблеї ООН.
Дивні дії ООН та Генсека Антоніу Гуттереша.
Міжнародний скандал в ООН… намагаються зам’яти. Так досить дивною виглядає відповідь Секретаріата ООН на запит ініціативної групи при Міністерстві закордонних справ України. У відповіді на офіційну ноту було вказано, що всі необхідні документи про вступ росії до ООН, розміщені на сайті ООН. Це очевидне замилювання очей.
Викликають питання й спроби ООН підігравати росії. Нещодавні заяви Генсека ООН Антоніу Гуттереша про необхідність українцям погодитися на «різдвяне перемир’я», говорять про некомпетентність самого Генсека ООН. Будь яка пауза в активній фазі бойових дії буде на руку ворогові – дасть змогу перегрупуватися та переозброїтися.
До цього Гуттереш вже відзначився розпуском місії, яка мала розслідувати злочин в Оленівці. Все, що нині робить ООН – це час від часу надсилає представників, які приїздять в зруйновані міста подивитися на наслідки.
Нагадуємо, Україна — не парк розваг. Так, окрім ООН велика кількість іноземних високопосадовців та журналістів приїжджають в Україну подивитись на знищені будівлі.
Окрім екскурсій та фото вони мусять також замислитися про безпомічність ООН, та діяти конкретно задля виключення росії з ООН, шукаючи підтримку в своїх парламентах та урядах. На жаль, світ почав забувати, що росіяни на українських територіях системно здійснюють воєнні злочини.
Шлях до справедливості.

Україна все ж таки має підтримку. У зв’язку з ганебним викриттям фальсифікованого членства росії в ООН, започаткована широкомасштабна інформаційна компанія «Геть росію із ООН» #unrussiaUN, метою якої є формування у громадян країн-членів ООН розуміння та усвідомлення незаконності та безпідставності перебування росії в ООН, припинення рф зловживання правами Постійного члена Ради Безпеки та як наслідок припинення збройної агресії проти України.
З цією ж метою створено сайт www.kickrussiaout.info, де зібрано доказову базу, наукові статті, інтерв’ю та інші матеріали, а також засновано на американській онлайн платформі «change.org» петицію «KickRussiaoutofthe UN», кількість підписантів якої вже більше 250 тисяч.
З поміж іншого, за сприяння місцевої влади 11.01.2023 року у м. Бородянка, Київської області, на одній із зруйнованих будівель розмістили банер із закликом вигнати росію із ООН та QR кодом, який веде на зазначену петицію.
За лобіюванням ініціативної групи 01 грудня 2022 року Верховною Радою України прийнято «Заяву про незаконність перебування росії в ООН…», 15 грудня вказане питання винесено в Конгрес США в якості проекту резолюції, а 16 грудня 2022 Міністр закордонних справ Д. Кулеба зробив офіційну заяву про початок процедури виключення росіїї із ООН.