Руслан Рачинський: “У січні запоріжці сплатили до місцевих бюджетів 724 мільйони гривень податків і зборів”

За перший місяць 2020 року до місцевих бюджетів регіону надійшло 724 мільйони гривень податків і зборів. Зростання до аналогічного періоду минулого року склало майже 59 мільйонів або 9 відсотків. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, який підкреслив, що лідерами з наповнення скарбниць громад стали запорізькі роботодавці, підприємці та землекористувачі.

Так, з початку року до бюджетів було сплачено майже 454 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 49,4 мільйона або на 12 відсотків більше, ніж у січні 2019 року.

Суб’єкти малого, середнього підприємництва та аграрії спрямували 149 мільйонів гривень єдиного податку, зокрема СПД-фізичні особи – майже 85 мільйонів, що на 8,5 мільйона більше, ніж торік, СГД-юридичні особи – 15 мільйонів, що перевищило минулорічну сплату на 1,3 мільйона.

Оподаткування земельних ділянок додало місцевим громадам 79,3 мільйона, порівняно із січнем 2019 року сума надходжень плати за землю збільшилась на 6,3 мільйона або 8,6 відсотка. При цьому понад 71 мільйон забезпечили юридичні та 8,2 мільйона – фізичні особи.

Крім того, запоріжці сплатили 18,6 мільйона гривень податку на нерухомість, майже 15 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, 2,4 мільйона гривень плати за ліцензії тощо.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області