Руслан Рачинський: “Запорізькі підприємства збільшили сплату екологічного податку на 72,5 мільйона”

Підприємства Запорізької області за 11 місяців перерахували до бюджетів 363 мільйони гривень екологічного податку (без показників великих платників податків, які обслуговуються в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС).  Як поінформував в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, до державного бюджету надійшло 186 мільйонів, до місцевих – 177 мільйонів.

У порівнянні з відповідним періодом 2018 року надходження збільшились на 72,5 мільйона, зокрема, державна скарбниця отримала на 55,5 мільйона більше, місцеві бюджети – на 17 мільйонів.

Найбільші платежі забезпечили суб’єкти господарювання м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 300 мільйонів, Вільнянського, Новомиколаївського районів – 21 мільйон, м. Запоріжжя – 16,4 мільйона, Запорізького району – 10 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 3,8 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 3,5 мільйона, а також Пологівського, Більмацького та Розівського районів – майже три мільйони.

Усього на території регіону зареєстровано близько 2,5 тисячі підприємств-забруднювачів довкілля.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

Ветерани-податківці з усієї України підбили підсумки своєї діяльності

 

Сьогодні у режимі відеоконференцзв’язку відбулося розширене засідання Громадської організації “Всеукраїнська асоціація ветеранів ДПС України”.

Відкриваючи збори, Голова Державної податкової служби України Сергій Верланов привітав учасників з прийдешніми зимовими святами та наголосив, що податкова служба й у подальшому буде всебічно сприяти ветеранському руху. Також очільник ДПС докладно розповів колегам про реформу служби та поточні пріоритети відомства.

Голова Всеукраїнської асоціації ветеранів Ельвіра Єрмолаєва подякувала керівництву ДПС та Головних управлінь в областях за підтримку спілки, яка сьогодні налічує понад дев’ять тисяч членів – колишніх та нині працюючих податківців.

Також учасники засідання обговорили й поточні питання, зокрема, приведення статутних документів місцевих осередків у відповідність до Закону України “Про громадські об’єднання”, підготовку до друку видання “Творчі податківці”, присвяченого 30-річчю податкової служби та інші.

Звертаючись до присутніх у залі запорізької податкової ветеранів ДПС, в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський подякував керівниці місцевого осередку Асоціації Валентині Бойко за плідну роботу та висловив найкращі побажання у Новому році всім членам організації.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Соціально-культурні заходи

Спікер: Начальник ГУ ДФС