РОЗПОЧАЛА ПРАЦЮВАТИ ІНФОРМАЦІЙНА ОНЛАЙН-ПЛАТФОРМА «ДОПОМОГА ПОРУЧ»

Вихідними на обласну гарячу лінію контактного центру, що працює цілодобово, надійшло чимало звернень, що пов’язані із наданням матеріальної допомоги пенсіонерам та особам, які цього потребують.

Пенсіонерам, які отримують пенсії на банківські картки, одноразову допомогу в розмірі однієї тисячі гривень буде зараховано автоматично, а тим, хто отримує пенсію через Укрпошту, гроші принесе листоноша. Зокрема, це стосується пенсіонерів, розмір пенсійної виплати яких менше 5 тисяч гривень, та громадян, які одержують державну соціальну допомогу у зв’язку з інвалідністю та за віком замість пенсії.

Також, з 7 квітня розпочались виплати щомісячних компенсацій 80-річним пенсіонерам у розмірі до 500 гривень. Такі пенсіонери отримають компенсаційну виплату в доповнення до вже встановлених статусних підвищень, надбавок до пенсій дітям війни, учасникам бойових дій, членам сімей загиблих, учасникам війни.

Крім того, встановлено найменшу пенсійну виплату на рівні 2 600 гривень (із урахуванням підвищень до пенсії) пенсіонерам старше 80 років зі страховим стажем 20 років для жінок та 25 років для чоловіків.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, у квітні відповідну компенсацію отримають понад 70 тисяч жителів Запорізької області. Загалом виплатами охоплять 1,5 млн пенсіонерів по країні.

Нагадаємо, розпочала працювати інформаційна платформа «Допомога поруч». Завдяки цьому соціальному онлайн-проєкту визначатимуться потреби, надаватиметься відповідна мобільна допомога та соціальні послуги одиноким громадянам похилого віку, людям з інвалідністю, сім’ям з дітьми (зокрема, дітям з інвалідністю) та іншим соціально вразливим верствам населення. «Допомога поруч» працює за номером: +38067-613-70-50.

При цьому продовжать роботу телефонні лінії в місцевих органах влади, органах соціального захисту населення. З будь-яких питань жителі Запорізької області можуть звертатися до «гарячої лінії» облдержадміністрації за номером 0-800-503-508.

Сьогодні ми писали, соціальні послуги в області отримують майже 32 тис. жителів. З них 13,5 тис. осіб – це одинокі громадяни та ті, що одиноко проживають. Для їх обслуговування функціонують 13 територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районних рад та міських рад міст обласного значення, у новостворених об’єднаних територіальних громадах – 22 центри. Також соціальні послуги надають у 8 ОТГ працівники відділів та секторів соціального захисту населення.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

https://www.zoda.gov.ua/news/