Роздрібна торгівля алкоголем і тютюном: до місцевих бюджетів Запорізької області надійшло майже 15 мільйонів

У січні запорізькі компанії і підприємці, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами, спрямували до місцевих бюджетів 14 мільйонів 900 тисяч гривень акцизного податку. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, сплачена сума на 2 мільйони 400 тисяч  або на 20 відсотків перевищила показник січня минулого року.

Для легальної реалізації алкогольної і тютюнової продукції представники бізнесу придбали ліцензії, сплативши до бюджетів майже 2,4 мільйона. Станом на початок лютого кількість діючих дозволів склала 8,3 тисячі. За перший місяць року податківці видали 521 ліцензію, зокрема, 297 – на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 214 – на тютюнові вироби.

Як зазначив Руслан Рачинський, спільна робота контролюючих структур і правоохоронних органів спрямовується на боротьбу з нелегальним продажем алкоголю і тютюну та протидію розповсюдженню контрафактної продукції. Упродовж січня фахівці податкової служби провели 45 перевірок суб’єктів господарювання, в результаті яких за порушення вимог законодавства, що регулює обіг підакцизних товарів, застосовані штрафні санкції на загальну суму майже 3,9 мільйона гривень.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області