Підприємства добувної промисловості збільшили рентні платежі майже на 86 мільйонів

Запорізькі суб’єкти господарювання за десять місяців спрямували до бюджетів усіх рівнів 265,4 мільйона гривень рентної плати за користування надрами (не враховуючи дані великих платників Запорізького управління Офісу ВПП ДПС).

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, добувні підприємства регіону збільшили надходження порівняно з минулим роком майже на 86 мільйонів.

Зокрема, до державного бюджету надійшло 184 мільйони, це на 51,7 мільйона або на 39 відсотків більше, ніж торік, до місцевих скарбниць – 81,4 мільйона, що перевищило минулорічні надходження на 34 мільйони або на 72 відсотки.

Із загальної суми, що надійшла з початку року, 236,5 мільйона забезпечили платники Василівського та Михайлівського районів, 8 мільйонів – Пологівського, Більмацького та Розівського районів, 6,5 мільйона – Вільнянського, Новомиколаївського районів, 5,4 мільйона – м. Запоріжжя, 4,5 мільйона – м. Токмак, Токмацького та Чернігівського районів, мелітопольські і веселівські промисловці сплатили майже два мільйони тощо.

Крім того, у січні-жовтні підприємства перерахували 154,3 мільйона гривень  рентної плати за спеціальне використання води, у тому числі, до місцевих бюджетів – 77,2 мільйона, до державного – 77,1 мільйона.

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС