Про наміри щодо встановлення тарифів

ПРО НАМІРИ щодо встановлення  тарифів на послуги з  централізованого водопостачання   та централізованого  водовідведення, поводження з побутовими відходами по  КП «Комишуваський комунальник»

На виконання  Припису про усунення порушень вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін від 20.05.2021 № 8 Головного управління Держспоживслужби в Запорізькій області та рішення Виконавчого комітету Комишуваської селищної ради Запорізького району Запорізької області №  108 від 08.06.2021 року та № 130 від 02.07.2021 р. у відповідності до   постанови  КМУ № 869  від 01.06.2011 року «Про забезпечення  єдиного підходу до  формування  тарифів  на комунальні послуги», згідно Закону України «Про житлово-комунальні послуги»  та наказу Мінрегіону від 05.06.2018 №130 «Про затвердження порядку інформування споживачів інформації про намір зміни  цін тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності»  КП «Комишуваський комунальник»  здійснив перерахунок діючих тарифів з централізованого  водовідведення в смт. Комишуваха і селищі Зарічне; з централізованого водопостачання  с. Григорівське, с. Вільне, с. Тарасівка, с. Кирпотине, с. Новотавричеське та поводження з побутовими відходами  в смт. Комишуваха, селищі Зарічне.

Метою перегляду  тарифів з централізованого водопостачання та водовідведення є приведення у відповідність економічно обґрунтованих тарифів на послуги згідно з вимогами чинного законодавства на підставі Припису про усунення порушень вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін від 20.05.2021

№ 8 Головного управління Держспоживслужби в Запорізькій області.

Під час усунення порушень вимог законодавства у сфері дотримання вимог щодо формування та встановлення державних регульованих цін ( тарифів на послугу з  централізованого водовідведення та  централізованого водопостачання) змінились обсяги надання комунальних послуг.

Також змінились кількісні показники надання послуг підприємством, що вплинуло на всі показники складових тарифів.

Враховуючи вищезазначене КП «Комишуваський комунальник» переглянув всі тарифи на послуги, які надає підприємство.

 

   1). Тариф на послугу з централізованого водопостачання  становитеме: – 25,066 за 1 куб.м. (без податку на додану вартість), 30,079 грн./м³( з податком на додану вартість)

2). Тариф на послугу з централізованого водовідведення  становитеме  32,801 грн. за 1 куб.м. (без податку на додану вартість),  39,361 грн./м³ (з податком на додану вартість).

3). Згідно поданих розрахунків тарифи на послугу поводження з побутовими відходами    становитиме: для населення  – 210,778 грн. за 1 куб. м.(з ПДВ); в т.ч:

  • для багатоквартирних  будинків – 22,76 грн./міс.(з ПДВ) на 1 людину;
  • для одноквартирних будинків з присадибною ділянкою25,293 грн./міс. (з ПДВ) на 1 людину.

Розрахунок тарифів на послуги до рівня, що покриває економічно обґрунтовані витрати підприємства – є необхідним кроком для стабільного фінансового стану підприємства та безперебійного надання послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Зауваження та пропозиції протягом 7 календарних днів з дня опублікування інформації про наміри здійснити зміну тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення (до 09 вересня 2021 року) надавати до

 КП «Комишуваськиц комунальник» за адресою:  пров. Смірнова, 3,

смт. Комишуваха,    тел. 60-2-15.

 

Адміністрація КП «Комишуваський комунальник»