Приймаємо участь у практичному тренінгу.

Комишуваська селищна рада з серпня 2017 року стала підписантом європейської ініціативи «Угода Мерів» та зобов’язалася скоротити викиди вуглекислого газу на 30% до 2030 року за рахунок заходів з підвищення енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії. На виконання вищевказаних заходів було прийнято рішення про організацію розробки Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату Комишуваської селищної ради на 2017-2020 роки (ПДСЕРК).

1-2 лютого 2018 року у місті Луцьк для представників українських міст, селищ та ОТГ проводиться навчальний тренінг проекту «Угода мерів – Схід» з розробки ПДСЕРК. З метою підвищення спроможності самостійно розробляти якісні довгострокові енергетичні стратегії у відповідності до офіційної методології Угоди Мерів, у 2-х денному семінарі на тему: “Розробка Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату, як запорука виконання зобов’язань Угоди Мерів” приймає участь заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Н.Г. Заяц.

Під час тренінгу учасники знайомляться із презентаціями провідних українських експертів, беруть участь у практичних сесіях та обговорюють актуальні питання щодо розробки ПДСЕРК.

Основні питання навчального заходу:

  1. Угода Мерів як провідна європейська ініціатива в сфері сталого енергетичного розвитку та адаптації до змін клімату;

  2. Збір даних та розробка Базового кадастру викидів (БКВ) на муніципальному рівні;

  3. Планування заходів з помягшення та адаптації;

  4. Зміни клімату та їх наслідки для України;

  5. Оцінка ризиків та загроз для локальних територій у зв’язку зі змінами клімату.