Представниці Комишуваської ОТГ беруть участь у тренінгу з впровадження Резолюції Ради Безпеки ООН 1325

З 2 по 3 липня 2019 року у м. Запоріжжі проходить тренінг з локалізації Національних планів дії з впровадження Резолюції  Ради Безпеки ООН №1325 «Жінки, мир, безпека». В навчальному заході беруть участь заступник голови з питань діяльності виконавчих органів Комишуваської селищної ради Надія Заяц, в.о. старости Новотроїцького старостинського округу №4 Олена Світлицька та директор КЗ «ДНЗ «Казка»  Олена Філіппова. Відкрили захід та проводять тренінг представниця мережі жінок-миротворців Мавік Кабрера Баллеза та міжнародна програмна менеджерка структури  ООН «Жінки в Україні» Домініка Стояноська.

Як розповіла в.о. старости Новотроїцького старостинського округу Олена Світлицька: «Мета та цілі тренінгу – посилення та зміцнення розуміння Резолюції Ради Безпеки ООН №1325 та Національного плану  дій серед органів місцевого самоврядування, громадянського суспільства та маргіналізованих груп громади, сприяння систематичній координації та міжгалузевій співпраці між національними та місцевими органами влади, громадянським суспільством, місцевими лідерами та лідерками, структурами ООН та іншими установами у виконанні порядку денного «Жінки, мир, безпека» в області, громаді.

Окрім цього, на навчаннях розглядається існуючий обласний план дій на предмет його відповідності всім ключовим пріоритетам і конкретна дорожня карта для його реалізації.»