Представники громади взяли участь в обласному практикумі

29 – 30 серпня в смт Кирилівка пройшов обласний практикум для керівників і спеціалістів структурних підрозділів галузі культури міських рад, райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад та керівників базових будинків культури і центрів ОТГ, фахівців методичних структур за темою «Функціонування закладів культури в умовах децентралізації».

У навчальному заході взяли участь начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Комишуваської селищної ради Анатолій Лазько та в.о. директора КЗ «Територіальний будинок культури» Олена Франко.

Відкрила обласний практикум т.в.о. директора завідувач відділу  КУ «Обласний методичний центр культури і мистецтва» ЗОР Олена Златова та голова Кирилівської селищної ради Іван Малєєв.

З доповідями виступили директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Владислав Мороко, начальник Управління містобудування та архітектури ОДА, головний архітектор області, заслужений архітектор України Олександр Билим, начальник відділу регіональної політики та координації реформ у сфері культури Українського центру культурних досліджень Ірина Каць та багато інших, які розкрили теми практичного втілення децентралізації в закладах культури та  їх функціонування, збереження та захист історико-культурної спадщини в контексті децентралізаційних процесів тощо.

Учасники заходу взяли участь у творчій майстерні,  тренінгу «Культура та комфорт у громаді», «Бліц-досвід» та консультувалися зі спеціалістами КУ «Обласний методичний центр культури і мистецтва» ЗОР.