Працівники Комишуваської селищної ради взяли участь у навчальній програмі Угоди мерів

З 24 по 26 жовтня у місті Славутичі проходив технічний тренінг  «Від міста до міста». Це програма стажування для Підписантів Угоди мерів – провідної ініціативи, що започаткована Європейським Союзом, котра охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях.

У навчанні взяли участь 5 представників, які були відібрані у рамках конкурсу, з Комишуваської селищної об’єднаної територіальної громади (Запорізька область), Ладижина і Хмільника (Вінницька область), Шумської об’єднананої територіальної громади (Тернопільська область), Піщанської ОТГ (Дніпопетровська область).

Привітав учасників стажування міський голова Юрій Фомічев. Оксана Кисіль, національний експерт Угоди мерів в Україні, окреслила основні цілі та завдання проекту. З презентацією «Планування, впровадження та моніторинг Плану дій сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР)» виступив перший заступник міського голови Віктор Шевченко. Про систему з енергетичного менеджменту на рівні муніципалітету поділилася Галина Журавська, енергоменеджер міста Славутича.

В рамках стажування учасники ознайомилися із підрозділами муніципалітету, комунальними та приватними підприємствами, що залучені до впровадження ПДСЕР, відвідали дошкільний та загальноосвітній заклади, де було реалізовано заходи програми ЄС «Угода мерів – демонстраційні проекти».

Завершилася навчальна програма презентацією заступника міського голови Михайла Шинкаренка «Енергетичний-перформанс контракт (ЕСКО контракт), як інструмент для залучення інвестицій в проекти з енергоефективності: досвід м. Славутича» та загальною дискусією і обміном досвіду.