“Побачив? Прибери!” В Україні стартувала підготовка до найбільшої екологічної акції осені

В Україні офіційно стартувала підготовка до Міжнародної акції Всесвітнього дня прибирання “World Cleanup Day”. Акція проходить щороку в третю суботу вересня одночасно в 180 країнах та об’єднує понад 50 млн учасників.  Під час першого Всесвітнього дня прибирання активною учасницею стала Президент Естонії, минулого року до акції долучилися Президенти ряду країн, а також князь Монако Альберт II та крон принцеса Швеції Вікторія.

Організатор акції в Україні  – Всеукраїнський молодіжний рух “Let`s do it Ukraine”, який протягом 6-ти років активно діє в 24 областях України завдяки активістам, органам місцевого самоврядування, бізнесу та медіа. У 2017 році “Let`s do it Ukraine” об’єднали понад 1 100 000 учасників. Минулого року 140 тис. учасників очистили понад 2138 локацій у 24 областях та 243 населених пунктах. Спільними зусиллями зібрано 764 тонни сміття.

Цього року Україна вийде на масштабне прибирання 18 вересня о 10.00 год у 24 областях. В акції візьмуть участь люди незалежно від віку та географії. Українці із міст, містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття та формування культури чистоти. Організатори закликають приєднатися до наявних локацій або робити свої, брати з собою засоби індивідуального захисту, рукавички, великі пакети для сміття, запросити родину та друзів. Приєднатися до акції можна на офіційному сайті “Let`s do it Ukraine”: https://letsdoitukraine.org . Зробимо Україну чистою разом!