Педагогічні працівники громади отримали ноутбуки

1 грудня селищний голова Юрій Карапетян вручив педагогічним працівникам громади 54 ноутбука для забезпечення навчального процесу в закладах загальної середньої освіти, організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання. Ноутбуки придбані в рамках  проекту “Ноутбук кожному вчителю” на умовах співфінансування з місцевого бюджету.

За національною програмою “Ноутбук кожному вчителю” Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство освіти і науки України цьогоріч планують забезпечити ноутбуками понад 60 тисяч вчителів. На це у держбюджеті було передбачено додаткове фінансування – 1 млрд гривень на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти.

Подолання наслідків COVID19  носить системний характер і стосується не лише покращення можливостей медичної галузі – постачання кисню, збільшення ліжок, збільшення спроможностей наших лікарень. А й покращення технічних потужностей наших освітніх закладів, що через пандемію змушені опановувати нові форми роботи. Воно відбувається за ініціативи Президента і за участі двох міністерств – Мінцифри та Міністерства освіти. Одне з них очолює наш земляк Михайло Федоров, який і був драйвером цього процесу, і завдяки йому наша область одна з перших отримує таку кількість ноутбуків. Головне, що ці ноутбуки допоможуть школам надавати послуги на кращому рівні. Немає кращої інвестиції в майбутнє,  ніж інвестиція в освіту, – наголосив голова ЗОДА Олександр  Старух