Оріхівське управління повідомляє про стан погашення податкового боргу по податках і ЕСВ

Протягом січня – квітня 2020 року платниками Оріхівського управління в рахунок погашення податкового боргу по податкам і зборам сплачено до Державного бюджету 711,0 тис. грн., в т.ч. по ЕСВ 428,1 тис. грн.

З початку року Оріхівським управлінням направлено податкових вимог платникам податків – 55 на суму 801,4 тис. грн., по єдиному соціальному внеску – 321 платникам на 9163,7 тис. гривень. Також, управлінням видано 26 довідок про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Про наявність або відсутність заборгованості можна дізнатись в «Електронному кабінеті платника» або безпосередньо звернувшись до органу ДПС з заявою встановленого зразка за формою згідно з додатком № 2 до Порядку надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 №733 у паперовій або електронній формі.

У разі виникнення податкової заборгованості платник податків має право звернутися до податкового органу із заявою про розстрочення та відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу. Ця норма встановлена ст. 100 Податкового кодексу України, а відповідний порядок затверджено наказом Міністерства фінансів України від 30.11.2012р. №1261.

Шановні платники податків, Оріхівське управління радить своєчасно та у повному обсязі сплачувати задекларовані грошові зобов’язання, ніколи не мати податкового боргу, а якщо і виник такий то негайно його сплатити, щоб не нести тягар фінансової (у вигляді штрафів 10%, 20% і пені) та кримінальної відповідальності за умисне ухилення від оподаткування, а тимчасові фінансові труднощі вирішувати завчасно.

 

Оріхівське управління ГУ ДПС у Запорізькій області