Ой на Івана, ой на Купала!

6 липня 2019 року,  у смт. Комишуваха, на березі річки Конки, відбулися народні гуляння присвячені одному з наймістичніших українських свят  – Івана Купала. Свято літнього сонцестояння –  є традиційним  відпочинком перед головною працею хлібороба – жнивами.

Театралізоване дійство біля води для мешканців влаштували працівники Комишуваського Будинку культури за участю танцювального колективу «Смайл», вихованки дитячої музичної школи Катерини Слонської, вокального колективу «Червоне намисто» с. Оленівка Новотавричеського старостинського округу та активних мешканців громади.

Одним із символів свята є віночок, який дівчата, з надією дізнатися про своє майбутнє та судженого, плели і кидали у воду. Тому, під час святкування  Івана Купала для тих молодичок, які прийшли без них, народна майстриня Людмила Франко провела майстер-клас та допомогла сплести гарні головні прикраси.

Гарним став  й подарунок від мешканця смт. Комишувахи Михайла Чернявського. Майстер з приборкування вогню приготував для присутніх захоплююче Fire – шоу.

Кожен, хто прийшов на гуляння, пройшов своєрідне очищення трьома стихіями – водою, вогнем і повітрям: водили хороводи, стрибали через Купальське вогнище, кидали у річку вінки.

Всі набралися сили, здоров’я, енергії,  а найнаполегливіші залишилися після святкування шукати щастя – «Перунову квітку».