Новенька швидка допомога обслуговуватиме Комишуваську ОТГ

Як відомо, 1 травня 2018 року, на пункт постійного базування швидкої допомоги (ТМО ОЦЕМД та МК), що обслуговує територію Комишуваської селищної ради, з’явився новенький спеціалізований медичний транспорт. Як розповів головний лікар КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Комишуваської селищної ради Дмитро Музика: «Швидка оснащена усім необхідним для свого класу: є тут і виїзні носилки, спеціальне пристосування, за допомогою якого можна виносити хворого з будинку в сидячому положенні. Є тут і вакуумні матраци. Їх використовують, для евакуації постраждалих при ДТП. Звичайно, такі автошвидкі оснащені й киснем, й дефібрилятором, й кардіографом. Цей медичний транспорт повнопривідний,  що дає змогу приїхати на виклик швидко навіть по бездоріжжю».

Як повідомив Дмитро Музика, машина швидкої допомоги була придбана за кошти обласного бюджету. Але при розподілі автомобілів по районам, за клопотанням депутата Запорізької обласної ради Віталія Лупиноса та селищного голови Юрія Карапетяна, одна з них була надана Комишуваському пункту базування.

Спеціалізований медтранспорт буде перевозити не тільки хворих Комишуваської громади, але й потребуючих невідкладної допомоги з сусідніх територій. Щоб викликати швидку, потрібно звернутися за номером 103. А вже з центрального пункту, на мобільні телефони чергової бригади, яка знаходиться у найближчій точці, приходять смс-повідомлення, куди їхати та кого рятувати.