Нова українська школа – першокласники будуть навчатися за новітніми стандартами

З нового навчального року діти перших класів будуть навчатися за новими стандартами. 13 вчителів Комишуваської територіальної громади, які у вересні поточного року будуть набирати перші класи, наразі проходять онлайн курси та тренінги з питань упровадження проекту «Державного стандарту початкової загальної освіти» затверджений КМУ від 25.02.2018р. За двома навчальними програмами розробленими спеціалістами Р.Шиян та О.Савченко «Нова українська школа» буде працювати на таких принципах: в основі є дитина, вона повинна від навчання отримувати задоволення, вміти працювати в команді, самостійно приймати рішення, вираховувати ризики і вміти свої навички застосовувати в повсякденному житті. Досвід таких новацій у освіті було взято з країн Польщі, Швейцарії, Фінляндії, Латвії тощо.

Як розповіла вчитель початкових класів КЗ «НВК «Джерело» Комишуваської селищної ради Лариса Залісська, тепер діти разом з вчителем самостійно будуть визначати тему занять та вести дослідницьку діяльність. Всі предмети будуть інтегрованими, тобто поєднання викладу матеріалу й практики. Створення лепбуків (своєрідний щоденничок, де дитина записує свої думки про урок, проведений день тощо), дерев успіху, шкільних рутин, карт знань, проведення ранкових зустрічей все це та багато іншого чекає малечу, які підуть до школи у вересні.

Але, зазначає викладач, матеріалу багато є над чим працювати, хотілося б побачити на практиці, як впроваджується ця програма. На сьогодні в Україні вже існує 100 шкіл, які працюють по новому Державного стандарту, не погано б було відвідати такі школи і обмінятися досвідом роботи.