На координаційній раді підбили підсумки діяльності фіскальної служби Запорізької області

Чергове засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке пройшло у Запоріжжі, було присвячено результатам діяльності фіскального відомства регіону та деяким аспектам нормативного регулювання роботи запорізьких товаровиробників.

Захід відбувся за участю директора Департаменту економічного розвитку та торгівлі Запорізької облдержадміністрації Оксани Матвіїшиної, заступника начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Олега Матвійчука, керівників органів виконавчої влади регіону, представників громадських організацій та бізнесу.

Говорячи про підсумки роботи фіскальної служби області, Олег Матвійчук зазначив, що результати з наповнення бюджетів – це, перш за все, досягнення запорізьких підприємств та підприємців. Рівень добровільної сплати податків у Запорізькій області залишається стабільно високим – майже 99%.

Він підкреслив, що реорганізація органів ДФС області стала поштовхом до активізації дистанційної взаємодії з платниками податків. Запоріжці все частіше надають перевагу онлайн послугами. У минулому році показник електронної звітності становив 76 відсотків. Сервісами Електронного кабінету платника у 2018 році скористалися майже 85 тисяч суб’єктів господарювання та громадян, а вже у січні-квітні поточного року – 92 тисячі.

Також посадовець доповів про результати з адміністрування податків і зборів, що формують державний та місцеві бюджети, назвав основні бюджетоформуючі галузі економіки та повідомив про пріоритетні напрями роботи фіскальної служби з детінізації економіки регіону, зайнятості та доходів населення.

Олег Матвійчук наголосив на готовності фіскальної служби області до відкритого діалогу з бізнес-спільнотою, надання якісних сервісних послуг та висловив сподівання на сумлінність запоріжців у сплаті податків.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області