НА ВНУТРІШНІХ ВОДОЙМАХ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИЛОВ РАКІВ БУДЕ ПІД ЗАБОРОНОЮ

З 10 серпня по 15 вересня 2020 року на внутрішніх водоймах Запорізької області триватиме заборона на вилов річкових раків у період їх другої линьки. Про це повідомили у Запорізькому рибоохоронному патрулі.

– Основна мета заборони – захистити членистоногих у період другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі. Тому звертаюсь до громадян з проханням не нехтувати даною забороною, – зазначив т.в.о. начальника Управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області Максим Зіпайлов.

За вилов раків під час заборони на порушника може чекати адміністративна відповідальність як за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф до 170 грн), так і за ч. 4 ст. 85 КУпАП (штраф від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів).

Крім штрафу за незаконний вилов правопорушнику нараховується такса для обчислення розміру відшкодування шкоди за кожного виловленого рака у розмірі 25,5 грн.

В періоди, коли відсутні сезонні заборони на лов раків, відповідно до правил любительського і спортивного рибальства, одній особі за добу можна впіймати 30 екземплярів раків на водоймах загального користування. Перевищення добової норми вилову є грубим порушенням правил рибальства.

Також забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

https://www.zoda.gov.ua/news/