Надходження ПДВ у Запорізькому регіоні зросли на 33 відсотки

З початку року від суб’єктів господарювання Запорізької області надійшло 2,3 мільярда гривень податку на додану вартість (за оперативними даними та без показників великих платників податків, які обслуговуються в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС).

Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко, порівняно з минулим роком надходження ПДВ зросли на 33 відсотки або на 570 мільйонів. Позитивна динаміка забезпечена, передусім, завдяки зростанню обсягів оподатковуваних операцій платників ПДВ.

У вересні до держбюджету надійшло понад чверть мільярда податку на додану вартість, що на 13 мільйонів перевищує сплату у вересні 2017 року.

Найбільші суми перерахували суб’єкти господарської діяльності м. Запоріжжя – 1 мільярд 324 мільйони, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – понад 205 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 165 мільйонів, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського – 147,5 мільйона, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 101 мільйон.

За матеріалом головного управління ДФС у Запорізькій області