Міністр освіти зустрілася з освітянами Запорізької області

Сьогодні, у Запорізькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті «Джерело» відбулася робоча нарада з Міністром освіти Лілією Гриневич з питань підготовки закладів освіти до роботи в новому 2019/2020 навчальному році. У нараді взяли участь голова Комишуваської селищної ради Юрій Карапетян та начальник відділу освіти громади Надія Шевченко.

– За час упровадження Нової української школи стало зрозуміло, що все, що робиться, ґрунтується на великій співпраці, починаючи з Міністерства та закінчуючи вчителем у кожній школі. Нині ми з вами разом здійснюємо реформу освіти. У процесі змін завжди виникає багато питань, тому наша головна мета – почути один одного, відповісти на запитання, що турбують, та злагоджено разом бути готовими до нового навчального року. У новому навчальному році буде продовжено реформу Нової української школи. Цього року до неї долучиться ще близько пів мільйона українських школярів, які будуть навчатися в новому освітньому просторі. Будь-яка реформа неможлива без вкладання коштів та фінансового забезпечення. Держава збільшує фінансування освіти,  на 2019 рік передбачено 246 млрд грн коштів, – звернулася до учасників наради Лілія Гриневич.

Як наголосила пані Міністр, під час реформування планується впровадити нові стандарти освіти, покращити матеріально-технічну базу освітніх та наукових закладів, залучити кращих педагогічних та наукових працівників і запровадити справедливу і прозору систему фінансування галузі освіти та науки. Реформа також має на меті підвищення престижу педагогічної та наукової праці.

За матеріалами Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА