Моніторингова зустріч із регіональною координаторкою проєкту “Просування прав людини та гендерної рівності за допомогою мобілізації громад задля розширення можливостей

19     лютого   відбулася зустріч мобілізаторки, учасниць групи самодопомоги смт. Комишуваха, с. Щасливе  з регіональною координаторкою проєкту «Просування прав людини та ґендерної рівності за допомогою мобілізації громад задля розширення можливостей»    Анастасією Перепелицею Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women’s Fund, а також з Анастасією Калашник  представницею структури ООН Жінки  та Заяц Надією заступницею селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Комишуваської селищної ради.

Хочеться подякувати  Українському Жіночиму Фонду та ООН Жінки в Україні, а також міжнародним партнерам за можливість реалізувати проєкт «Жіночого хаб» в с. Щасливе, як простір для підвищення згуртованості й ефективної взаємодії, посилення ролі жінки у громаді та запобігання ґендерно-зумовленому насильству. Шляхом проведення інформаційно-просвітницької роботи було актуалізоване питання ґендерної рівності, ґендерно-обумовленого та домашнього насильства. У ході проєкту були проведені тренінги, консультації, діалогові майданчики щодо правової грамотності, ненасильницької поведінки, розширено можливості вразливих груп, надано основи комп’ютерної грамотності для підвищення впевненості жінок, набуття незалежності. Наші жінки та чоловіки побачили зміни в  населеному пункті, які розпочалися з них – звичайних сільських жінок.

Ця публікація підготовлена в межах Проєкту «Просування прав людини та ґендерної рівності за допомогою мобілізації громад задля розширення можливостей», що впроваджується Українським Жіночим Фондом та ООН Жінки в Україні в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.