Лідерки груп самодопомоги смт Комишувахи та с. Щасливе беруть участь у тренінгу з гендерно орієнтованого бюджетування

З 21 по 23 серпня, у м. Бердянську, лідерки груп самодопомоги смт Комишуваха та с. Щасливе беруть участь у тренінгу «Інтеграція гендерного підходу у місцеві політики, плани та бюджети», який проводять тренери Тетяна Іваніна та  Наталія Дмитрук ГО «Бюро гендерних стратегій і бюджетування» в рамках проектів Структури ООН Жінки.

В програмі тренінгу висвітлюються та практично закріплюються питання забезпечення рівних можливостей для жінок і чоловіків в громаді, яких послуг потребують мешканці населених пунктів ОТГ, фінансування пріоритетів ґендерної рівності у стратегіях, програмах, бюджетах, гендерно орієнтоване бюджетування його переваги для громади та  основні кроки в реалізації ГОБ на практиці тощо.

Для довідки: Проект «Підтримка належного врядування через підвищення спроможності посадових осіб місцевого самоврядування та органів державної влади щодо гендерно орієнтованого планування та бюджетування на Сході України» фінансується в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.