Комишуваха святкує день народження!

З розмахом зустріла Комишуваха День звільнення від фашистських загарбників та День селища. Цього теплого вересневого дня свято об’єднало людей різного віку, які зібралися, щоб привітати рідне селище з днем народження і провести час весело і приємно. Розпочалося святкування урочистою частиною у приміщенні Комишуваського будинку культури. Зі словами привітання виступили селищний голова Юрій Карапетян  та обласний депутат Віталій Лупинос. Після вітальних слів селищний голова вручив Подяки за плідну співпрацю, вагому підтримку у розвитку громади і небайдужість у вирішенні проблемних питань – Машинському Олександру Васильовичу, Туринок Віталію Вікторовичу, Межейко Віктору Івановичу, а також ветерану Другої світової війни Осипенко Михайлу Трохимовичу, які були почесними гостями свята. Отримав подяку і сам селищний голова – від Запорізької обласної асоціації футболу, за сприяння у розбудові футбольної інфраструктури у Запорізькій області. «Коли реконструкція Комишуваського стадіону була тільки у проекті, – розповів голова ЗОАФ Віктор Межейко, – ми не хотіли підписувати документи, бо вважали, що футболу у Комишувасі нема. Тепер ми бачимо, що помилялися і раді, що все ж підписали ті папери». «Приємно допомагати громаді, яка сама собі бажає допомогти, – додав колишній очільник області Віталій Туринок. – Ми виконали свої обіцянки і голова Комишуваської громади, у свою чергу, виконав свої»

Далі присутні згадали земляків, що віддали свої життя, звільняючи селище у 1943 році, а також тих, що загинули нещодавно, під час воєнних дій на сході України. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання. Селищний голова разом з обласним депутатом Віталієм Лупиносом та Осипенко Михайлом Трохимовичем поклали квіти до обеліска полеглим воїнам.

По закінченню урочистої частини гості свята попрямували до стадіону – туди завітали о. Димитрій і настоятелька жіночого Свято-Єлисаветинського монастиря ігуменя Неонілла, щоб звершити його освячення. «Нехай у всіх змаганнях, що будуть проводитися на цьому стадіоні, перемагають любов і взаємопорозуміння» – побажала ігуменя. До Дня селища вони піднесли подарунок – футбольний та волейбольний м’ячі.

Після освячення на стадіоні відбулась товариська зустріч між командою «Комишуваха» та ветеранами клубу «Запорізький Металург». Зустріч, до загального задоволення, закінчилася нічиєю, тож побажання ігумені, здається, почало справджуватися. Навіть погода сьогодні сприяла гравцям, а разом з тим гарному настрою глядачів.

Надвечір мешканці і гості Комишувахи зібралися на центральній площі, щоб послухати святковий концерт і насолодитися виступами творчих колективів громади: «Берегиня», «Червоне намисто», «Гармонія», вихованців Комишуваського Будинку культури та старостинських округів, Комишуваської музичної школи та інших. Були тут і учасники Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – учні Комишуваського НВК «Джерело», які гідно проявили себе під час змагань і привезли переможний кубок і чимало грамот. Керівник джур Марінченко Антоніна Віталіївна докладно розповіла про досягнення учасників і вручила нагороди.

Отримали подарунки родини, у яких цьогоріч народився малюк, теплі слова звучали на адресу пар, що цього року одружилися. Привітали і найстарших мешканців селища. Традиційно всі бажаючі мали змогу пригоститися смачними стравами польової кухні. Для дітей працювали батути, атракціони та торгові пункти з ласощами.

На завершення святкування – вражаюче Фаєр-шоу, яскравий феєрверк і дискотека просто неба. Свято видалось на славу! З днем народження, Комишувахо!