Комишуваська ОТГ відзвітувала про підготовку до нового навчального року

В Запорізькій обласній державній адміністрації відбулося традиційне розширене засідання педагогічних працівників Запорізької області.

У роботі конференції взяли участь народний депутат України Микола Фролов, голова обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, генеральний директор Директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України Олег Шаров, голова обласної ради Григорій Самардак, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова. На захід із звітною інформацією щодо підготовки до нового учбового року були запрошені й голови обєднаних територіальних громад.

Відповідно до порядку денного учасники конференції розглянули результати роботи галузі «Освіта» Запорізької області у 2017/2018 навчальному році та пріоритетні завдання на 2018/2019 навчальний рік в умовах упровадження Нової української школи.

З доповіддю щодо забезпечення впровадження нових стандартів НУШ в загальноосвітніх закладах Комишуваської громади виступив голова селищної ради Юрій Карапетян: «Як ми знаємо з нового навчального року діти перших класів починають навчання за новими стандартами. Комишуваська селищна рада підготувалася до цього якнайвідповідальніше. Треба зазначити, що на території Комишуваської громади існує 5 загальноосвітніх навчальних закладів, з них 1 опорний з 4-ма філіями, де будуть навчатися більше 1100 учнів. Крім того у 2018 році до перших класів підуть 140 учнів.

Завдяки злагодженій співпраці працівників Комишуваської селищної ради та допомоги держави і області, на виділені кошти субвенції у розмірі 2 млн 116 тис 923 грн. На сьогодні нами освоєно 1 млн 820 тис 924 грн. Для забезпечення якісної, сучасної та доступної середньої освіти, було придбано:

  • 11 принтерів БФП; 9 ламінаторів ; 5 ноутбуків – на суму 115 602,00 грн.;
  • 3 інтерактивні комплекти для перших класів, які складаються з інтерактивної дошки, проектора та ноутбука;
  • на загальну сумму 193 254 грн. (з них субвенція – 143,842 грн та співфінансування з місцевого бюджету – близько 50 тис. грн) для 4 початкових класів Нової української школи було придбано меблі: шафи, парти, полички, осередок вчителя, осередок для художньої творчості;
  • придбано 5 класів для оснащення опорного закладу НВК «Джерело» кабінетами хімії, біології та математики, постачання очікуємо протягом серпня-вересня;
  • для першокласників надійшла гуманітарна допомога у вигляді ігрових наборів Six Bricks фірми «LEGO», яку надало Міністерство освіти України;
  • 13 вчителів Комишуваської територіальної громади, які у вересні поточного року будуть набирати перші класи, пройшли онлайн курси та тренінги з питань упровадження проекту «Державного стандарту початкової загальної освіти» затверджений КМУ від 25.02.2018р.;
  • також очікуємо надходження дидактичних матеріалів для 4 початкових класів.

Отже,  на сьогоднішній день для Нової Української Школи освоєно 86 % субвенції.  А залишок субвенції 295 999 грн. буде використано до кінця року згідно планових призначень – це кошти для інклюзивної освіти, підвищення кваліфікацій та відряджень вчителів, заробітну платню тощо.