Комишуваська громада співпрацює з ООН Жінки

В актовому залі КЗ «Комишуваська дитяча музична школа» відбулася зустріч керівництва громади та старостинських округів з спеціалісткою проекта ООН Жінки в Запорізькій області Анастасією Калашник та радником з комунікації Центру розвитку місцевого самоврядування Наталією Селюковою.

Гості представили програму під назвою «Розбудова демократичного, мирного та гендерно рівноправного суспільства в Україні». Впроваджуватиметься вона на території трьох східних областей Запорізької, Донецької та Луганської і охопить 15 об’єднаних територіальних громад. В Запорізькій області, за словами, спеціалістки проекта,  програма втілюватиметься в життя в 5 ОТГ: Комишуваській, Біленківській, Комиш-Зорянській, Остриківській та Гірсівській.

Як розповіла на зустрічі Анастасія Калашник, метою програми є формування регіональної, місцевої політики та бюджету, що враховують різні потреби жінок і чоловіків; підтримка місцевих ініціатив через грантову програму;  мобілізація громади (зокрема жінок) під час процесів прийняття рішень щодо надання місцевих послуг, розвитку та безпеки громади; покращення безпеки жінок та дівчат у громадах за допомогою механізмів попередження ґендерно-обумовленого насильства (робота з поліцією, місцевою владою, жіночими групами та громадським сектором), ефективне реагування на випадки насильства та використання стратегій, залучення до цих процесів чоловіків; робота з медіа, жінками та чоловіками в громадах з метою здійснення адвокації шанобливих відносин та підвищення обізнаності у громадах тощо.

Для довідки: ООН Жінки є структурою ООН, яка займається питаннями ґендерної рівності та розширенням прав і можливостей жінок. Структуру ООН Жінки було створено для захисту прав жінок та дівчат, а також прискорення процесу задоволення їхніх потреб у всьому світі. Донором виступає Міністерство закордонних справ Норвегії. Триватиме проект до грудня 2020 року. Бюджет складає USD 3,427,419.