Комишуваська громада залучить мешканців до облаштування парку

Представники Комишуваської селищної ради, учні та освітяни КЗ «Зарічненська гімназія», разом з колегами від Оріхівської, Преображенської, Малотокмачанської і Таврійської громад, з нагоди відзначення Дня Європи, зібралися разом, щоб розробити проекти громадського простору європейського зразка. Захід було організовано за ініціативи Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеним за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону України.

Команда Комишуваської громади запропонувала облаштувати парк, який знаходиться в с. Зарічне, Зарічненського старостинського округу №1. Він буде складатися із декількох зон: для малечі пропонується облаштувати  дитячий  ігровий майданчик, для молоді влаштувати хаб під відкритим небом, для літніх людей створити місце, де можна зіграти в шахи, займатися вишивкою і т.п. Так, як парк знаходиться біля річки, є можливість установити  альтанки, де б можна було відпочити компаніями, відзначити святкові події, порибалити тощо.

Для реалізації представленого проекту учасники заходу запропонували залучити активних мешканців селища, комунальні підприємства, сільські господарства громади та місцеву владу.

Під час обговорення проекту, усі присутні підтримали ідею започаткувати у цій гарній місцевості мистецький пленер, тим паче, що парк знаходиться неподалік від історичної пам’ятки – Микитинської фортеці.

По закінченню презентації проекту парку, заступник директора з навчально-виховної роботи Ірина Нагула та учні 7 класу КЗ «Зарічненська гімназія» для учасників заходу влаштували віртуальну подорож по країнам-членам Європейського Союзу і пригостили  усіх присутніх традиційними, для цих країн, смачними стравами.

Окрім цього, під час святкування Дня Європи, представники  5 –ти громад Оріхівщини сформували листи, в яких прописали своє бачення того, якою стане їхня територія та мешканці через 10 років і заклали в капсулу часу.

Через 10 років, день у день, плануюється підняти камінь, спеціально підготовлений для цієї церемонії Преображенською ОТГ, і звірити, наскільки вдалось досягти бажаного, і чи змінились пріоритети.