Комишуваську громаду відвідали очільник Запорізької області Костянтин Бриль та народний депутат України Володимир Бандуров

Сьогодні, 6 березня 2019 року, напередодні Міжнародного жіночого дня,  з робочим візитом до Комишуваської громади завітали голова облдержадміністрації Костянтин Бриль та народний депутат України Володимир Бандуров. Зустрічали поважних гостей голова Комишуваської селищної ради Юрій Карапетян, депутат Запорізької обласної ради Віталій Лупинос та голова Оріхівської РДА Максим Проценко.

Очільник регіону та народний депутат відвідали кілька соціально важливих об’єктів у селищі Комишуваха. Першим стало комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Це підприємство  створене у серпні 2018 року для надання первинної медичної допомоги та здійснення управління медичним обслуговуванням населення, що постійно проживає на території Комишуваської селищної та Таврійської сільської рад, утім, не обмежуючись цими адміністративними одиницями.

Як повідомив директор Дмитро Музика, структура підприємства складається з шести амбулаторій загальної практики сімейної медицини, восьми фельдшерсько-акушерських пунктів та двох пунктів здоров’я.

– Заклади освіти і медицини є пріоритетом для людей, а відповідно і для влади. Дуже важливо, аби всередині та ззовні все було на найвищому рівні. Хочу подякувати всім, хто бере участь у цих зрушеннях на краще. І голові ОТГ Юрію Карапетяну, і народному депутату України Володимиру Бандурову, і багатьом іншим людям, які не байдужі до майбутнього своєї землі. Завдяки реформі децентралізації влади, яка була запроваджена  Президентом України Петром Порошенком, громади отримали можливість розвиватись. У Комишуваській ОТГ ми бачимо, як може розвиватися територія, якщо надати їй таку можливість, – підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

В ході відвідування КНП «ЦПМСД» очільник громади Юрій Карапетян показав Костянтину Брилю хід робіт з реконструкції третього поверху Комишуваської амбулаторії. В реконструйованих приміщеннях планується розміщення фізіоманіпуляційного кабінету, кімнат денного стаціонару та кабінетів вузьких спеціалістів. Створення цих структурних підрозділів дозволить надавати якісну медичну допомогу населенню. Реконструкція також забезпечить належні умови для роботи працівників медичного закладу, що сприятиме закріпленню медичних кадрів у сільській місцевості. За словами Юрія Володимировича,  загальна вартість ремонтних робіт становить 1 млн. 463,596 тис. грн. Реконструкція приміщень дасть можливість збільшити перелік послуг, які будуть отримувати місцеві жителі.

Завітали гості громади й до навчально-виховного комплексу «Джерело». Наразі в опорному закладі  КЗ «НВК «Джерело» завершується реконструкція основної будівлі, здійснюється поступове оновлення матеріально-технічної бази. Проект реалізується в рамках проекту «Нова українська школа» для покращення техніко-економічних показників будівлі школи шляхом виконання заходів з енергоефективності та енергозбереження. Нині реалізується І черга будівництва. Вже виконано роботи по заміні та утепленню покрівлі, утепленню та упорядкуванню фасаду будівлі. Загальна вартість проекту – 18 млн. 1,634 тис. грн, у тому числі вартість будівельних робіт І черги – 6 млн. 52,939 тис. грн. За словами Комишуваського селищного голови Юрія Карапетяна, на сьогодні заклад освіти оснащений сучасними кабінетами хімії, біології, математики. Оновлено комп’ютерну техніку. За новими стандартами Нової української школи облаштовано перші класи. Адже головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й уміння застосовувати їх у житті.

Під час робочої поїздки окрему увагу Костянтин Бриль та народний депутат Володимир Бандуров приділили реконструкції будівлі для розміщення відділу «Центр надання адміністративних послуг» Комишуваської. Як повідомив голова Комишуваської ОТГ Юрій Карапетян, це інвестиційний проект, реалізація якого передбачена на виконання основних завдань Програми соціального-економічного розвитку Комишуваської селищної ради. Проект, вартістю 1 млн 360,573 тис. грн., який було виділено з місцевого бюджету, має на меті створення центру надання адміністративних послуг для забезпечення доступності адміністративної послуги незалежно від того, де людина проживає. ЦНАП покращує життя мешканців, наближаючи місцеву владу до потреб громадськості, зміцнюючи підзвітність влади та роблячи систему надання адміністративних послуг прозорою, доступною та сервісно-орієнтованою.

На завершення перебування в Комишуваській громаді голова облдержадміністрації Костянтин Бриль та народний депутат України Володимир Бандуров, депутати Запорізької обласної ради Віталій Лупинос та Катерина Луценко, представники освіти, культури, медицини та інших сфер діяльності завітали до КЗ «Комишуваський територіальний будинок культури» на святкування Міжнародного жіночого дня 8 Березня. Почесні гості привітали мешканок громади зі святом та  нагородили почесними відзнаками. А місцеві творчі колективи підготували для присутніх концертно-розважальну програму.