З доходів запоріжців до бюджетів сплачено 605 мільйонів гривень

У січні запорізькі компанії і підприємці спрямували до бюджетів 605 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з 2019 роком сплата ПДФО збільшилася на 12 відсотків. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський.

Із загальної суми сплаченого ПДФО до державного бюджету надійшло 151 мільйон 300 тисяч гривень, що на 16,5 мільйона більше, ніж торік, до місцевих скарбниць – 453 мільйона 800 тисяч, це перевищило минулорічні надходження на 49 мільйонів гривень.

Зокрема, міський бюджет м. Запоріжжя отримав з початку року 194,2 мільйона гривень ПДФО, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 85,5 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 44,7 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 32,2 мільйона, Василівського та Михайлівського районів – 26,8 мільйона, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 17,5 мільйона тощо.

Найбільші суми ПДФО сплатили підприємства і установи виробництва електроенергії, державного управління, сфери охорони громадського порядку та безпеки.

Усього на території регіону нараховується понад 77 тисяч платників податку на доходи фізичних осіб.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області