Зі святом Яблучного Спаса!

Сьогодні, 19 серпня, в Україні православні християни святкують Яблучний Спас, який символізує завершення літа та настання осені. Цього дня Ісус явив апостолам божественну силу на горі Фавор, де обличчя його почало сяяти, а одяг став небесно-білим. У зв’язку з цим з’явилася ще одна назва свята – Преображення Господнє. Ця дата відзначена в календарі з метою нагадати віруючим про очищення душі, самовдосконалення.

Вранці, на території громади відбулося освячення яблук та інших фруктів нового врожаю. Цими плодами заведено пригощати жебраків, рідних і близьких людей. При цьому зірвати плоди, які потім освятять у церкві, зазвичай просили дітей, бо вважалося, що дитяча рука ще не согрішила. Крім того, вважається гріхом забути в цей день про душі покійних: після церкви потрібно сходити на цвинтар і пом’янути померлих.

Згідно з повір’ям,  відкушуючи перший шматочок освяченого яблука, потрібно загадати бажання, яке обов’язково здійсниться.

Наступним буде Горіховий Спас, який відзначатимуть 29 серпня.

Комишуваська селищна рада вітає мешканців зі святом Преображення Господнє!

Бажаємо щедрих дарів природи і багатого врожаю, великої радості душі і доброї надії в серці, щирого щастя і вірного благополуччя, барвистого світу і чуйних людей на життєвому шляху.