Звіт про стан роботи виконавчого комітету селищної ради з заявами та зверненнями за І півріччя 2018 року

Проаналізувавши стан справ щодо виконання Закону України «Про звернення громадян» виконавчий комітет Комишуваської селищної ради інформує, що протягом першого півріччя 2018 року виконкомом та його структурними підрозділами здійснювалися заходи, направлені на реалізацію громадянами конституційного права на звернення та виконання Указу Президента України від 07.02.2008р. «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».
З метою повного інформування населення в приміщенні адміністративного будинку селищної ради на стенді розміщено графіки прийому громадян, як посадовими особами селищної ради, так і посадових осіб вищого рівня різних форм підпорядкування. Такі графіки прийомів є в адміністративних приміщеннях колишніх сільських рад. Постійно поновлюється на стендах інформація про прийом громадян у вищих органах державної влади та організаціях різних рівнів.
Відповідно до затверджених графіків прийому громадян (рішення другого пленарного засідання двадцятої сесії восьмого скликання № 33 від 22.12. 2017 року) головою селищної ради, секретарем та посадовими особами місцевого самоврядування проводяться особисті та виїзні прийоми громадян. Всі вони окремо ведуть журнали особистого прийому громадян, які прошиті, пронумеровані і скріплені печаткою селищної ради.
За I півріччя 2018 року до виконкому Комишуваської селищної ради надійшло 157 звернень. Звернень, які були позитивно вирішені – 118, відмовлено у задоволенні – 4, переслано за належністю відповідно до статті 7 ЗУ «Про звернення громадян» – 3, по іншим зверненням, а саме 32, заявникам надані обґрунтовані відповіді з роз’ясненнями щодо шляхів їх вирішення. За І півріччя 2018 року до виконкому поступило 3 скарги на сусідів та членів родини спричинені аморальною поведінкою останніх. Про ці події було повідомлено дільничного офіцера поліції Оріхівського ВП ГУНП М. Журибіду по телефону у ці ж дні. За звітний період було зареєстровано 8 колективних звернень.
У зверненнях були порушені такі питання: аграрної політики і земельних відносин – 97, соціального захисту населення – 32, комунального господарства та житлової політики – 26, та інші. Повторних звернень, не було.
Враховуючи, що забезпечення всебічного розгляду звернень громадян, вирішення порушених проблем, задоволення законних прав та інтересів громадян є одним із пріоритетних завдань органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, відповідальним обов’язком їх посадових осіб, фактором забезпечення суспільно-політичної та економічної стабільності в громаді робота зі зверненнями громадян перебуває на постійному контролі виконавчого комітету та залишається пріоритетним напрямком у діяльності Комишуваської селищної ради та її структурних підрозділів, де вживаються відповідні заходи щодо її удосконалення.