За півроку запоріжці отримали у податковій майже 31 тисячу електронних ключів

У січні-червні фахівці податкової служби регіону надали електронні довірчі послуги 13582 громадянам. Усього платники податків отримали 30900 кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість відвідувачів пунктів реєстрації збільшилась на 3,5 тисячі, а електронних ключів – на 4,8 тисячі.

За допомогою електронних ключів можна користуватися десятками онлайн податкових сервісів, які пропонує Електронний кабінет платника (https://cabinet.tax.gov.ua), а також отримувати послуги від інших державних відомств, організацій і компаній.

Зауважимо, на період карантину надання електронних довірчих послуг здійснюється лише за наявності у клієнтів засобів захисту від респіраторних захворювань та з обмеженою кількістю одночасного перебування людей у приміщеннях відокремлених пунктів реєстрації, в залежності від кількості працюючих робочих місць (на 1 працівника 1 відвідувач).

Докладна інформація про порядок отримання ключів, регламент роботи і контакти підрозділів, а також механізм повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом розміщені на сайті Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС: https://acskidd.gov.ua.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

Запорізький бізнес і влада консолідують зусилля у протидії нелегальній торгівлі

 

Представники запорізького бізнесу і державних органів влади напрацьовують реальні кроки у боротьбі з незаконним обігом підакцизних товарів та іншої продукції на території обласного центру та регіону. Про це йшлося на засіданні обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке відбулося під головуванням очільника Запорізької облдержадміністрації Віталія Боговіна.

Участь у заході взяли начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Сергій Вінніченко, начальник Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Микола Лушпієнко, прокурор Запорізької області Володимир Калюга, керівники інших державних відомств, запорізьких підприємств і громадських організацій.

Учасники засідання розглянули актуальні питання ведення бізнесу в умовах карантину та після його завершення. Зокрема, нагальною для суб’єктів господарювання та органів влади залишається проблема незаконної торгівлі та обігу підакцизних товарів. Саме тіньові ділки завдають шкоди підприємцям і компаніям, які працюють офіційно та у конкурентних умовах. Крім того, нелегальний бізнес призводить до ненадходження податків та зборів до бюджетів і соціальних фондів.

Представляючи позицію податкової служби, Роман Афонов наголосив, що податківці проводять роботу з детінізації ринку підакцизної продукції та зацікавлені у розширенні спільних заходів за участю правоохоронних органів і представників громадськості.

У результаті обговорення за пропозицією Віталія Боговіна учасники вирішили розробити інтерактивну мапу для позначення нелегальних точок продажу  алкогольних напоїв і тютюнових виробів, що дасть можливість оперативно реагувати на факти реалізації контрабандної або контрафактної продукції.

Також члени координаційної ради проаналізували стан просування продукції запорізьких товаровиробників, зокрема, у рамках проєкту “Купуй запорізьке”, та окреслили плани на наступні засідання..

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

У Запоріжжі будуть судити нелегальних спиртовиків

 

У червні фахівці слідчих підрозділів ГУ ДФС у Запорізькій області передали до суду обвинувальний акт відносно виробників фальсифікованого алкоголю.

Так, співробітники податкової міліції під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області закінчили кримінальне провадження відносно мешканця Мелітополя, який протягом 2019-2020 років здійснював незаконне виготовлення спирту та алкогольних напоїв, а також їх зберігання та реалізацію (ч.ч.1, 2 ст.204 КК України).

Підпільний цех з виготовлення спирту та алкоголю знаходився у приватному домоволодінні. Фальсифіковану продукцію реалізовували через мережу інтернет та мобільні додатки.

Фігуранту справи загрожує максимальне покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області