За програмою “Велике будівництво” у Запорізькій області ремонтують дорогу на Одесу

В рамках програми «Велике будівництво» у Запорізькій області триває ремонт на ще одній ділянці дороги міжнародного значення М-14.  Ця автодорога  була побудована в довоєнні роки, але в 50-ті – 70-ті роки була проведена реконструкція дороги. Дотепер дорога утримувалася  в задовільному стані лише за рахунок експлуатаційного утримання шляхом ліквідації ямковості. Втім через незадовільний стан покриття давно назріла необхідність капітального ремонту деяких ділянок міжнародної автомобільної дороги  М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ (на м. Таганрог).

1-го вересня було розпочато  роботи на ділянці автодороги  М-14  в Мелітопольському районі (км 428+343 – км 442+731).  Зараз роботи з капітального ремонту на ділянці загальною протяжністю 14,4 км, від м. Мелітополь в напрямку Херсонської області тривають в цілодобовому режимі.

Вже зроблено: Фрезерування існуючого покриття –  12,4 км; Регенерації шарів основи – 0,2 км; Влаштування вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття – 0,4  км.

Крім того в активному темпі продовжуються роботи з капітального ремонту ще на двох ділянках автодороги  міжнародного значення М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ (на м. Таганрог), км 580+000 – км 592 та км 592+000 – км 604+086, загальною протяжністю 24,1 км, в межах Бердянського району. Тут вже виконали Фрезерування існуючого покриття –  22,9 км; Регенерації шарів основи – 18,8 км; Влаштування вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття – 14,6 км.

Зокрема, в поточному році Службою автодоріг планується провести капітальний ремонт 66 км автодороги. На сьогодні ж роботи проводяться на 3-х ділянках дороги, загальною протяжністю 38,5 км.

Довідково: Автомобільна дорога  М-14  Одеса-Мелітополь-Новоазовськ є частиною міжнародного транспортного коридору автомагістралі категорії  Е-58, який визначений Україною, як національний і туристичний маршрут, його розбудова передбачає реконструкцію та модернізацію автомобільних доріг і споруд, що на ньому розташовані.