За надра та воду запорізькі підприємства сплатили 633 мільйони

З початку року підприємства добувної промисловості спрямували до бюджетів усіх рівнів 386 мільйонів гривень рентної плати за користування надрами. З цієї суми до державного бюджету надійшло 268 мільйонів, до місцевих скарбниць – 118 мільйонів гривень.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, порівняно з аналогічним періодом 2018 року надходження збільшились на 151 мільйон або на 64 відсотки.

Найбільше до бюджетів сплатили суб’єкти господарювання Василівського та Михайлівського районів – понад 344 мільйони, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 11,7 мільйона, м. Запоріжжя – 8,7 мільйона, Вільнянського, Новомиколаївського районів – 7 мільйонів, м. Токмак, Токмацького та Чернігівського районів – 6,5 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 2,6 мільйона.

Всього на території регіону працюють 614 компаній, які у своїй діяльності використовують надра.

Крім того, упродовж січня-листопада від 565 підприємств бюджети отримали 247 мільйонів гривень рентної плати за спеціальне використання води, у тому числі до державного бюджету надійшло 136 мільйонів, до місцевих скарбниць – 111 мільйонів.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

Четверо запоріжців нелегально торгували газом і бензином

 

Співробітники податкової міліції Запорізької області зупинили безліцензійну торгівлю пальним та вилучили велику партію паливно-мастильних матеріалів та скрапленого газу.

В рамках проведення операції “Акциз-2019” вони встановили чотирьох жителів Запоріжжя, які здійснювали реалізацію паливно-мастильних матеріалів та скрапленого газу населенню за готівку, не маючи при цьому жодних документів дозвільного характеру.

За результатами проведених заходів з незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання 48,4 тисячі літрів ПММ та скрапленого газу на суму 773,2 тисячі гривень.

Стосовно правопорушників складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 164 КУпАП.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області