За користування надрами запорізькі підприємства сплатили 289 мільйонів

Упродовж першого кварталу запорізькі добувні компанії і підприємці перерахували до бюджетів усіх рівнів 289 мільйонів плати за користування надрами. Зокрема, до державного бюджету спрямовано 202 мільйони гривень, до місцевих скарбниць – 87 мільйонів гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 214 мільйонів гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

Більшу частину платежу забезпечили суб’єкти господарювання Василівського району – 269 мільйонів 323 тисячі гривень. Платники м. Запоріжжя направили до бюджетів 9,2 мільйона, токмацькі та чернігівські – 2,6 мільйона, пологівські, більмацькі та розівські – 2,5 мільйона, Запорізького району – 1,4 мільйона, бердянські та приморські – 1,2 мільйона, вільнянські та новомиколаївські – майже 1,2 мільйона тощо.

Всього в регіоні зареєстровано 590 платників рентної плати за користування надрами.

Нагадаємо, платниками рентної плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин, є юридичні та фізичні особи-суб’єкти господарювання, які використовують у межах території України ділянки надр для зберігання природного газу, нафти, газоподібних та інших рідких нафтопродуктів, витримування виноматеріалів, виробництва і зберігання винопродукції, вирощування грибів, овочів, квітів та інших рослин, зберігання харчових продуктів, промислових та інших товарів, речовин і матеріалів, провадження інших видів господарської діяльності.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

Головне управління ДПС у Запорізькій області