Заяву в поліцію можна подати, звернувшись онлайн

Право громадян України на звернення передбачено  Законами  України “Про звернення громадян”,  «Про національну поліцію», кримінальним, кримінально-процесуальним законодавством та іншими нормативно-правовими актами.

✍️  Якщо особі стало відомо про вчинення кримінального правопорушення, або ж вона стала свідком вчиненого кримінального правопорушення, або потерпілою, вона  може  звернутися до   відділення Національної поліції України із заявою/зверненням, обравши зручний для неї сервіс.

Прийняття заяв (повідомлень) заявника здійснюється цілодобово, безперервно та невідкладно органом (підрозділом) поліції, до якого надійшла така інформація.

✍️ Заяви (повідомлення) про вчинення кримінального правопорушення можуть направлятися до органу (підрозділу) поліції:

✅ на особистому прийомі;

✅  через електронне відправлення (лист на електронну пошту)

✅ через контактні центри державної установи «Урядовий контактний центр» та телефонну «гарячу лінію» Національної поліції України (0-800-50-02-02),

✅ з використанням засобів поштового зв’язку.

Для направлення електронного звернення  через мережу інтернет необхідно :

🔘  зайти на сайт  Національної поліції України відповідної області

🔘 скористатися кнопкою  «ПОДАТИ ЗВЕРНЕННЯ»

🔘 після кліку зайти на сайт https://ticket.np.gov.ua/ і, скориставшись Сервісом автоматизованої  обробки та  контролю,  створити «НОВУ ЗАЯВКУ»

🔘 зазначити  свої дані (електронна адреса, ФІО, адреса, номер телефону) та   свою проблему в стислому описі

🔘 натиснути «відправити»

✒ Електронні звернення реєструються службою діловодства та невідкладно передаються  керівникові органу (підрозділу) поліції або особі, яка виконує його обов’язки.

Для зручності рекомендовано зареєструватися в Сервісі для створення особистого кабінету всіх ваших запитів.

Після створення запиту  можна відслідковувати його статус та відповіді на нього.

📌  Офіційний сайт Національної поліції Запорізької області  https://zp.npu.gov.ua/podati-zvernennya.html

📌 “гаряча лінія” Національної поліції України (0-800-50-02-02)

Для отримання юридичних консультацій з будь-яких питань, захисту порушених прав Ви можете звернутися до фахівців Оріхівського бюро Запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, з понеділка по п’ятницю з 8-00 до 17-00 за адресою  м.Оріхів, вул.Покровська 58. У зв’язку з проведенням заходів спрямованих на запобігання поширенню на території України короновірусу COVID-19 на сьогоднішній день прийом громадян ведеться за попереднім записом за телефонами: (06141) 4-18-01,  066 403 32 24.