Запорізькі підприємства спрямували до бюджетів понад 118 мільйонів гривень рентних платежів

Упродовж січня-лютого від запорізьких добувних компаній бюджети отримали майже 75 мільйонів гривень рентної плати за користування надрами. Зокрема, до державного бюджету надійшло 51,4 мільйона, до місцевих скарбниць – 23,3 мільйона. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський.

У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року суб’єкти господарювання збільшили рентні платежі на 8,9 мільйона або на 13,5 відсотка.

Так, суб’єкти господарювання Василівського та Михайлівського районів сплатили 64,5 мільйона, м. Запоріжжя – 2,5 мільйона, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 2,2 мільйона, м. Токмак, Токмацького та Чернігівського районів – 1,9 мільйона, Запорізького району – 1,2 мільйона, Вільнянського та Новомиколаївського районів – 886 тисяч.

На даний час у Запорізькій області нараховується 588 підприємств, які на підставі спеціальних дозволів мають право на користування надрами.

Крім того, з початку року 529 компаній і підприємців забезпечили до бюджетів майже 44 мільйони гривень плати за спеціальне використання води, у тому числі до державної казни – 24,1 мільйона, до бюджетів громад – 19,7 мільйона.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

У Запоріжжі із зони ООС зустріли трьох офіцерів податкової міліції

 

Днями у рамках чергової ротації особового складу підрозділів податкової міліції із зони проведення операції Об’єднаних сил повернулись троє співробітників оперативного управління ГУ ДФС у Запорізькій області.

Під час несення служби офіцери виконували завдання з контролю лінії розмежування, пунктів в’їзду та виїзду з непідконтрольних територій, а також протидіяли нелегальному переміщенню товарів та незаконному здійсненню господарської діяльності.

Офіцерів податкової міліції привітали керівний склад Головного управління ДФС у Запорізькій області та колеги. За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вони нагороджені грамотами Запорізької обласної державної адміністрації.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Присутність ДФС у зоні проведення АТО

Спікер: Фахівець ГУ ДФС