Запоріжці сплатили понад 38 мільйонів гривень податку на нерухомість

У січні-березні до місцевих бюджетів регіону надійшло 38 мільйонів 634 тисячі гривень податку на нерухоме майно. Рівень надходжень І кварталу 2020 року перевищено на 10 мільйонів 239 тисяч гривень або на 36 відсотків. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

Так, власники нерухомості-юридичні особи сплатили 31,8 мільйона гривень, фізичні особи – 6,8 мільйона гривень.

Найбільші суми отримала міська скарбниця обласного центру – 16 мільйонів. Мелітопольські та веселівські платники спрямували до бюджетів понад п’ять мільйонів, бердянські та приморські – 3,6 мільйона, якимівські та приазовські – 3,5 мільйона, вільнянські та новомиколаївські – два мільйони, Запорізького району – 1,9 мільйона, василівські та михайлівські – 1,5 мільйона тощо.

У першому кварталі в області нараховувалося 4320 платників податку на нерухомість-юридичних осіб та 5237 фізичних осіб.

Нагадаємо, підприємства, установи, організації і підприємці самостійно нараховують, декларують та сплачують податок на нерухомість. Громадянам податкова служба до 1 липня надсилає податкові повідомлення-рішення з податковими зобов’язаннями, які необхідно сплатити упродовж 60 днів. Для проведення звірки щодо майна, яке перебуває у власності, платники можуть звернутися до податкового органу за місцем реєстрації.

Пропонуємо ознайомитися з докладною інструкцією про сплату податку на нерухомість: https://zp.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/457141.html.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

Головне управління ДПС у Запорізькій області

У Запорізькій області перевірено 373 об’єкти торгівлі пальним

У Запоріжжі під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Шустова відбулось чергове засідання штабу протидії незаконній торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом.

Участь у заході взяли очільники структурних підрозділів Запорізької ОДА, Головного управління ДПС у Запорізькій області, представники фіскальної служби, правоохоронних та інших органів влади.

Як було повідомлено, з початку року в регіоні проведено перевірки 373 об’єктів торгівлі пальним. У результаті виявлено 3194 порушення, із незаконного обігу вилучено 33,8 тонни пального загальною вартістю 1 мільйон 544 тисячі гривень та обладнання на суму 1 мільйон 300 тисяч гривень. Порушникам нараховано 14 мільйонів 783,7 тисячі гривень штрафних санкцій.

Учасники засідання підбили попередні підсумки роботи та визначили подальші плани щодо перевірок усіх об’єктів, де здійснюється продаж нафтопродуктів.

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

Головне управління ДПС у Запорізькій області