Запоріжці збільшили сплату військового збору майже на 40 мільйонів

Представники бізнесу та жителі Запорізького регіону у січні-травні перерахували до бюджету 240 мільйонів гривень військового збору. Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, рівень сплати майже на 40 мільйонів або на 20 відсотків перевищив минулорічний.

Керівник фіскального відомства області підкреслив, що середньомісячні надходження військового збору в регіоні зросли на 7,7 мільйона гривень. Лише в травні до скарбниці спрямовано 50 мільйонів.

Найбільші відрахування забезпечили платники податків м. Запоріжжя – 128 мільйонів гривень, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 33 мільйони, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 21,4 мільйона, Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 16 мільйонів, Вільнянського, Запорізького, Новомиколаївського районів – 11 мільйонів, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 7,2 мільйона гривень.

Нагадаємо, ставка військового збору становить 1,5 відсотка. Він сплачується з отриманих доходів, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб відповідно до статті 168 Податкового кодексу України. Зокрема, це заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати та інші.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області