ЗАПОРІЖЖЯ ПРИЙМАЄ ТРЕТІЙ МОЛИТОВНИЙ СНІДАНОК СХОДУ УКРАЇНИ

У Запоріжжі сьогодні проходить третій молитовний сніданок Сходу України. Такі заходи – багаторічна традиція у багатьох розвинених країнах світу. В США такі заходи проводяться вже більше 60 років. Вони дозволяють об’єднати за круглим столом представників різних релігійних конфесій, політичних сил, владу, бізнес, громадських та культурних діячів  задля дискусії на соціально-важливі питання.

В Україні молитовні сніданки проходять більше 10 років – їх проводять як на національному рівні, так і в регіонах країни. У Запорізькій облдержадміністрації систематично проходять біблійні читання за сніданком. А проводити такий міжрегіональний захід наша область має честь втретє.

Третій Молитовний сніданок Східного регіону України у Запоріжжі відбувся у приміщенні Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В. Магара.

Традиційно для участі у молитовних сніданках запрошуються керівники церков і релігійних організацій, народні депутати України, державні управлінці, громадські та культурні діячі, представники бізнесу, медики, освітяни та науковці.

Окрім спільної молитви, зокрема, за мир, за припинення пандемії, одужання хворих, за підтримку медичних працівників, невід’ємною складовою заходу є збір благодійних коштів.

 

  • Традиція проведення таких молитовних сніданків існує в усіх демократичних країнах світу. І сьогодні нам варто говорити про те, що нам потрібно робити, аби круглий стіл, за яким ми сьогодні сидимо і обговорюємо суспільні проблеми, охоплював всю нашу спільноту. Щоб всі наші мешканці області, нашої країни, знайшли спільну мову і той знаменник, який нас об’єднує. Тут зібралися люди, головним завданням яких є турбота, забезпечення діяльності суспільства в різних галузях – духовній, медичній, військовій, представники влади, бізнес, і я хочу, щоб ми кожного дня  робили щось корисне для людей і вирішували проблеми, які їх турбують. Закликаю, щоб кожен з нас поважав ближнього і поважав сам себе, – зазначив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, звертаючись до учасників молитовного сніданку.

 

Традиційно, під час молитовного сніданку  збирали благодійні кошти, цього разу на закупівлю додаткових кисневих концентраторів для підопічних Комунальної установи «Запорізький геріатричний пансіонат» Запорізької обласної ради.

Під час першого такого заходу 2018 року  учасники зібрали кошти на закупівлю апарату для дезінфекції легенів дітей, хворих на туберкульоз. Під час другого, 2019 року,  було зібрано кошти для  закупівлі комп’ютерів дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.