ЗАВЕРШЕНО ПОНАД 70% ОБ’ЄКТІВ «ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА 2021»

Про це стало відомо на селекторній нараді з питання реалізації Програми Президента України “Велике будівництво” під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. До обговорення в онлайн-форматі долучилися  заступник голови Запорізької ОДА Олександра Старуха Едуард Брутман, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, керівники профільних Департаментів.

Всього по країні від запланованого на цей рік збудовано понад 80% шкіл, 74% дитсадків, 79% медичних закладів та близько 70% спортивних об’єктів.

Разом з тим, регіони продовжують активно готуватися до участі у «Великому будівництві 2022». Як зауважив очільник Мінрегіону, майбутні проєкти повинні бути комплексними та якісно підготовленими з візуалізацією, щоб одразу можна було наочно побачити, як виглядатиме в реальності об’єкт. Також однією з вимог до проєктів «Великого будівництва 2022» є врахування принципів безбар’єрності з самого початку. Збудовані об’єкти мають відповідати всім вимогам доступності одразу, щоб не доробляти їх після введення в експлуатацію.