ДО 2021 РОКУ ЗАПОРІЗЬКІ ГРОМАДИ МАЮТЬ МОЖЛИВІСТЬ СПРОБУВАТИ СИЛИ У ДЕКІЛЬКОХ ГРАНТОВИХ КОНКУРСАХ

Центром культурного менеджменту за фінансування Посольства Королівства Нідерландів впроваджується проєкт «Культура законності». В рамках цього проєкту для запорізьких громад оголошуються конкурси:

Конкурс мистецьких проєктів

Кожен проєкт, що пропонується,  повинен висвітлювати суспільну цінність верховенства права, доброчесність і необхідність культури законності як важливої складової вільного від корупції суспільства.

Має відбутися щонайменше один публічний захід з представленням мистецького продукту, створеного в рамках проєкту. Заходи можуть відбуватися онлайн з використанням інтернет платформ для відеоконференцій (Zoom, WebEx, інші).

Буде підтримано щонайменше сім проєктів з максимальним бюджетом до 30 000 гривень. Загальний бюджет конкурсу — 210 000 гривень.

Проєкти можуть включати: відеоігри, фільми, фотовиставки, вистави, флешмоби та будь-які інші мистецькі проєкти.

Заявки (опис та бюджет проєкту) приймаються від юридичних осіб усіх форм власності (включно з ФОП) на адресу ccm@kultura.org.ua. Конкурс триває постійно до вичерпання грантового фонду.

Реалізація проєктів має завершитися не пізніше 31 травня 2021 року.

 

Програма національних обмінів

Підтримуються міжрегіональні візити/ініціативи, онлайн зустрічі та конференції, що сприяють формуванню культури законності та доброчесності як важливої складової вільного від корупції суспільства.

До участі в конкурсі запрошуються юридичні особи усіх форм власності (включно з ФОП).

Візити чи зустрічі онлайн повинні відбуватись не раніше ніж за три тижні, і не пізніше ніж за два місяці від дати подання заявок.

Кожен проєкт, що пропонується, повинен передбачати проведення принаймні одного публічного відкритого заходу, в якому візьмуть участь щонайменше 20 осіб. Якщо це онлайн проєкти, то таких зустрічей має бути не менше п’яти. Публічні заходи, зустрічі онлайн, мають бути належним чином підготовлені та анонсовані.

В рамках Програми буде підтримано щонайменше 20 проєктів з максимальним бюджетом до 15 000 гривень. Загальний бюджет Програми – 300 000 гривень.

Підтримка надається: культурним заходам; круглим столам, дискусіям; презентаціям, семінарам, тренінгам, лекціям, інклюзивним громадським заходам; спільним журналістським міжрегіональним програмам, публікаціям, серіям інтерв’ю; будь-якій іншій діяльності, яка відповідає цілям Програми та проєкту «Культура законності».

Бюджет проєкту може передбачати такі витрати: проїзд; проживання; харчування/добові; гонорар; оплата інтернет-платформ для проведення онлайн-заходів (Zoom, WebEx, інші), інші витрати, пов’язані з реалізацією проєкту. Не оплачуються такі витрати: сувенірна продукція; екскурсії; банківські витрати; алкогольні напої; виготовлення рекламної продукції та відповідні послуги; пальне для авто.

Упродовж двох тижнів після реалізації проєкту учасники зобов’язані подати фінансовий звіт, а також опублікувати звітну публікацію (не менше 300 слів та 3 фотографій) в соціальній мережі.

Заявки приймаються на постійній основі до 30 червня 2021 року, або до вичерпання грантового фонду Програми.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

https://www.zoda.gov.ua/news/