До уваги мешканців Комишуваської територіальної громади!

До Комишуваської селищної ради надійшли заяви від КП «Комишуваський комунальник» стосовно встановлення тарифів на централізоване водопостачання, централізоване водовідведення, поводження з побутовими відходами (проєкти тарифів наведені нижче).

Згідно з Законом «Про питну воду та питне водопостачання»:

Централізоване водопостачання — це господарська діяльність із забезпечення споживачів питною водою за допомогою комплексу об’єктів, споруд, розподільних водопровідних мереж, пов’язаних єдиним технологічним процесом виробництва та транспортування питної води.

Централізоване водовідведення — це господарська діяльність із відведення та очищення комунальних та інших стічних вод за допомогою комплексу об’єктів, споруд, колекторів, трубопроводів, пов’язаних єдиним технологічним процесом.

Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» послуги з поводження з побутовими відходами – послуги з вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів, що надаються в населеному пункті згідно з правилами благоустрою території населеного пункту, розробленими з урахуванням схеми санітарного очищення населеного пункту та затвердженими органом місцевого самоврядування.

Відповідно п.3 статті 4 розділу І Закону України «Про житлово-комунальні послуги», до повноважень органів місцевого самоврядування належать встановлення цін/тарифів на комунальні послуги відповідно до закону.

Відповідно до статті 5 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» комунальні послуги – послуги з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами.

 

Враховуючи вищевикладене, та беручи до уваги те, що в населених пунктах: смт Комишуваха, с-ще Зарічне, с. Калинівка, с. Магдалинівка,        с. Новояковлівка, водопостачання мешканців забезпечуюється водою, яка видобувається з артезіанських свердловин та не є питною, встановлення та затвердження тарифів на водопостачання для зазначених населених пунктів виконавчим комітетом Комишуваської селищної ради проводитись не буде.

Рішення про встановлення тарифів на централізоване водопостачання (для населених пунктів: с-ще Новотавричеське, с-ще Кирпотине,                          с. Григорівське, с. Вільне, с. Тарасівка), а також тарифи на централізоване водовідведення та тарифи на поводження з побутовими відходами для населених пунктів: смт Комишуваха та с-ще Зарічне буде розглянуто виконавчим комітетом Комишуваської селищної ради після завершення строку прийому зауважень та пропозицій. 

Питання та зауваження щодо наведених проєктів тарифів на житлово-комунальні послуги приймаються до 14.09.2021.

Зауваження та пропозиції приймаються за адресою: вул. Богдана Хмельницького, буд. 49, смт Комишуваха, Запорізький район, Запорізька область, 70530, тел./факс: (06141) 60270, е-mail: komishuvakha@ukr.net

Розрахунок вартості вивезення твердих побутових відходів

Річні планові витрати повної собівартості з постачання технічної води по смт. Комишуваха

Річні планові витрати повної собівартості з постачання технічної води по с-ще Зарічне

Річні планові витрати повної собівартості з постачання технічної води по с. Калинівка

Річні планові витрати повної собівартості з постачання технічної води по с. Новояковлівка

Річні планові витрати повної собівартості з постачання технічної води по с. Магдалинівка

Річні планові витрати повної собівартості централізованого водовідведення по КП “Комишуваський Комунальник”

Річні планові витрати повної собівартості централізованого водопостачання по КП “Комишуваський Комунальник”