До уваги виборців Оріхівського району!

31 березня  2019 року в Україні відбудуться чергові вибори Президента України. Відповідно до статей 19 та 20 Закону України “Про Державний реєстр виборців” кожен виборець має право звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців для перевірки свого включення до Державного реєстру виборців, а також перевірити особисті персональні дані, що містяться у Державному реєстрі виборців.

Насамперед, це стосується громадян, які голосуватимуть уперше; ставали на консульський облік у відомчих установах МЗС; проходили військову службу та демобілізувались; звільнились із установ виконання покарань; змінили прізвище чи місце проживання протягом останнього періоду; мають інформацію про помилкове включення до списків осіб, які вже не проживають за адресами, вказаними у списках виборців (змінили місце проживання, померли).

Для здійснення такої перевірки необхідно з’явитися з паспортом громадянина України (або тимчасовим посвідченням громадянина України) до відділу ведення Державного реєстру виборців за адресою: м.Оріхів, вул. Покровська, 58, (4 поверх) 46  кабінет.

У разі не включення до Державного реєстру виборців або у разі виявлення розбіжностей у персональних даних, відвідувачу буде запропоновано заповнити відповідну заяву, після чого до бази даних будуть внесені необхідні зміни.

Також перевірити інформацію про своє включення до Державного реєстру виборців та свої персональні дані у Державному реєстрі виборців можливо за допомогою мережі Інтернет. Для цього на офіційному сайті “Державний реєстр виборців” (www.drv.gov.ua) функціонує програмний ресурс “Особистий кабінет виборця”. Для цього необхідно виконати наступні дії:

  1. Зареєструватися, вказавши свою електронну адресу та пароль доступу.
  2. Заповнити відповідні поля для формування запиту, а саме:

– прізвище, ім’я, по батькові українською мовою відповідно до написання в паспорті;

– вказати відомості щодо виборчої адреси: адреси реєстрації місця проживання, вказаної в паспорті.

На електронну адресу буде надіслано відповідь із зазначенням наявності виборця в Державному реєстрі виборців, номера виборчої дільниці та її місцезнаходження.

У разі відсутності виборця в Державному реєстрі виборців або наявності розбіжностей з даними, вказаними запитувачем, та інформацією, що значиться в Державному реєстрі виборців, надійде повідомлення із запрошенням звернутися до відповідного відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем проживання.

Кожен виборець, який в день чергових виборів Президента України 31 березня  2019  року буде знаходитись поза межами населеного пункту, в якому зареєстроване його місце проживання, і не зможе проголосувати на тій виборчій дільниці, до якої відноситься його виборча адреса, може тимчасово змінити своє місце голосування без зміни виборчої адреси.

Тимчасова зміна місця голосування забезпечує включення виборця до списку виборців тільки на одній виборчій дільниці. Для цього необхідно звернутись з відповідною заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем, де буде перебувати (проживати) виборець у день виборів. При собі потрібно мати паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України) та документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси. Такими документами, наприклад, можуть бути: довідка з місця роботи, довідка з місця навчання, довідка сільської чи міської ради про місце проживання, путівка до санаторію, свідоцтво про право власності на житло, тощо.

Для виборців, виборча адреса яких відноситься до території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, тимчасово окупованих територій Донецької чи Луганської областей, досить пред’явити тільки паспорт з зареєстрованим місцем проживання на цій території.

Члени дільничних виборчих комісій включаються до списку виборців на виборчій дільниці, де вони включені до складу виборчої комісії. До заяви члена вибочої комісії додається копія відповідного посвідчення (оригінал пред’являється органу ведення Реєстру) або копія рішення про утворення дільничної виборчої комісії /рішення про зміни в складі виборчої комісії.

Заяви приймаються відділом ведення Державного реєстру виборців до 25 березня  2019 року включно.

Розклад роботи відділу ведення Державного реєстру виборців:

Понеділок – четвер:  08.00-17.00

П’ятниця: 08.00-15.45

Обідня перерва: 12.00-12.45

У вихідні дні (2, 3, 9, 10, 16, 17, 23, 24  березня 2019 року): 08.00-12.00

Контактний телефон 4-42-13.                                       

За інформацією Відділу ведення Державного реєстру виборців апарату Оріхівської РДА